Iată cum să preparaţi o porţie delicioasă de spaghete cu măsline, busuioc şi capere.
► Ingrediente
► 400 g spaghete
►6 roșii
►2-3 ardei capia
►100 g capere
►300 g măsline
►busuioc verde
►cimbru verde și uscat
►sare
►piper negru măcinat
►2-3 căței usturoi
►ulei de măsline
► Preparare:
1. Se fierb pastele în apă cu o linguriță de sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot în sită și se trec prin jet de apă rece, apoi se scurg.
2. Separat, se opăresc roșiile, se spală, se decojesc și se taie fâșiuțe. Ardeii capia se curăță, se feliază și se călesc cu roşiile în ulei de măsline. Se condimentează cu sare, piper, usturoi, cimbru și busuioc.
3. Se lasă să scadă, apoi se pun măslinele şi caperele. Se mai lasă 5 minute și se toarnă peste pastele fierte. Se servesc ornate cu busuioc proaspăt.
Ultima modificare decembrie 2, 2020 3:42 pm