Sfecla este o legumă care se poate prepara după mai mutle reţete, toate delicioase. Iată o variantă de salată de sfeclă cu legume şi hrean uşor de preparat.
► Ingrediente
► 5 cartofi cu coajă roșie
►4 bucăți sfeclă
►3-4 morcovi
►oțet balsamic
►oțet de mere
►sare
►piper negru măcinat
►2 cepe roșii
►o legătură ceapă verde
►ulei de măsline
►2-3 fire pătrunjel
►hrean
► Preparare:
1. Se fierbe sfecla la foc mic.
2. Separat, se fierb cartofii curăţaţi de coajă și morcovii. După aceea, se scot și se taie cubulețe.
3. Într-un bol, se pregătește sosul de salată. Se toacă ceapa verde și ceapa roșie. Se amestecă cu sare, piper, ulei de măsline, oțet balsamic și oțet de mere.
4. Între timp, sfecla fiartă se scoate din apă, se răcorește, se curăță și se taie cubulețe. Se amestecă cu restul ingredientelor și se stropește cu sos. Se servește cu hrean.
Ultima modificare decembrie 3, 2020 9:59 am