Salata de cartofi este preferata tuturor ca aperitiv sau ca fel principal. Cum să nu îţi placă, dacă are tot ce-i trebuie unei mese copioase? Iată o reţetă simplă şi rapidă pentru o salata de cartofi în sos.
► Ingrediente
► 8 cartofi cu coaja roșie
►200 g telemea
►o legătură mărar
►o legătură chivas
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►200 g smântână
►zeama de la o lămâie
► Preparare:
1. Se fierb cartofii în apă cu sare, apoi se scot şi se lasă să se răcorească. Se curăță și se taie cubulețe.
2. Se pun într-un bol și se amestecă cu puțină sare grunjoasă şi se acoperă cu un șervet de bucătărie.
3. Separat, se pune smântâna într-un bol, se adaugă sarea, zeama de lămâie, verdeața și se pune apoi peste cartofi.
4. Se taie telemeaua cubulețe și se presară peste cartofi, apoi se amestecă cu sosul alb. Salata de cartofi se serveşte ornată cu chivas.
Ultima modificare octombrie 18, 2019 4:45 pm