Iată cum să prepari rulouri delicioase de curcan cu sos de roşii şi busuioc.
Ingrediente
Pentru rulouri:
►500 g piept de curcan
►sare
►150 g caşcaval
►150 g pesmet
►2 ardei capia
►ulei pentru prăjit
►o salată verde
►piper
►1-2 linguriţe muştar
►3-4 ouă
Pentru sos:
►300 g pastă de roşii
►cimbru
►busuioc
►sare
►boia iute
►piper
►o linguriţă miere sau zahăr
1. Se taie pieptul de curcan felii potrivite. Fiecare bucată se presează cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă la mijloc o bucată de caşcaval, o fâşie de ardei capia, se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se trece prin pesmet.
2. Separat, se bat ouăle spumă cu sare, piper şi muştar, iar rulourile se trec prin pesmet-ou-pesmet, apoi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie.
3. Într-o crăticioară, se pune uleiul, piureul de roşii, sarea, mierea, piperul, cimbrul, boiaua şi busuiocul. Se lasă să fiarbă câteva minute şi, după ce a fiert, se dă la rece. Rulourile de curcan se servesc cu sos de roşii şi garnitură de cartofi.
Fă și tu o friptura de curcan aromata!
Ultima modificare noiembrie 3, 2019 7:59 pm