Invata sa prepari o reteta romaneasca traditionala: iahnie de fasole cu carnati ca la mama acasa.
Ingrediente: ►400 g fasole boabe ►3 roşii în bulion ►o ceapă mare ►3 căţei usturoi ►3 linguri bulion ►3 linguri ulei ►sare ►piper ►4 cârnaţi afumaţi
Încearcă şi reţeta noastră de salată de peşte cu fasole şi cocos
1. Cu o seară înainte de preparare, se pune fasolea în apă rece să se înmoaie. A doua zi se scurge foarte bine şi se dă în clocot, în două ape. 2. Într-o cratiţă cu fund dublu (dacă se poate) se încinge uleiul şi se pun ceapa tăiată mărunt şi usturoiul. Se adaugă roşiile tăiate mărunt. Se lasă să dea un clocot şi apoi se adaugă fasolea umflată. 3. Se toarnă apă cât să acopere fasolea, se potriveşte de sare şi piper şi se pune bulionul. Se acoperă cu un capac şi se lasă la fiert la foc mic aproximativ 90 de minute. 4. Se serveşte caldă cu cârnaţi prăjiţi şi, eventual, murături.