Iata cum sa prepari o mancare frantuzeasca delicioasa, celebra dupa filmul de animatie cu acelasi nume.
Ingrediente
►un kg piept de pui
►50 g unt
►4-5 dovlecei cu coajă verde
►400 g roșii cherry
►2 cepe albe sau 2 legături de ceapă verde
►o legătură usturoi verde sau o căpățână usturoi
►2 ardei galbeni
►2 ardei roșii
►30 ml ulei de porumb
►sare grunjoasă
►piper alb și negru boabe și măcinat
►o linguriță boia dulce
►1-2 crenguțe rozmarin proaspăt
Încearcă şi reţeta noastră de supă cremă de broccoli, pentru un meniu rafinat, ca în Franţa.
1. Bucățile de piept se curăță și se spală. Se șterg pe un prosop absorbant și se ung cu untul moale. Se condimentează cu sare și piper. Se pun într-o tavă, se stropesc cu apă, se adaugă 2-3 crenguțe de rozmarin și se bagă la cuptor.
2. Se curăță și se spală legumele, apoi se taie feliuțe. Se pune uleiul de porumb într-o tigaie și se călește pentru început ceapa. Se adaugă usturoiul și puţină apă călduță.
Se pune ardeiul și, la sfârșit, dovleceii tăiați rondele. Se călesc 30 de minute și, după ce s-au rumenit, se adaugă roșiile tăiate jumătăți. La sfârșit, se condimentează şi se pun în tavă cu pieptul de pui. Se dau la cuptor 30 de minute.
3. Pieptul de pui se stropește cu sosul de legume. Ratatouille se servește cu rozmarin proaspăt.