Iată cum să prepari un pui cu unt la tavă după o reţetă delicioasă şi uşoară.
Ingrediente: ► un pui mare ►sare grunjoasă ►150 g unt ►rozmarin verde ►o căpățână usturoi ►piper negru măcinat ►fasole verde păstăi late ►rucola ►zeama de la o lămâie ►zeama de la o portocală ►2-3 linguri ulei de măsline ►o lingură miere ►1-2 linguri pesmet ►fructe pentru ornat
1. Se spală cu apă rece și se lasă să scurgă pe un șervet absorbant. Se condimentează cu sare, piper și se unge cu untul moale pe toată suprafața. Se înțeapă cu o scobitoare peste tot.
2. Între timp, se curăță usturoiul, se pisează și se freacă cu puțin ulei de măsline și cu sare. Se unge puiul pe exterior și pe interior și se înfășoară în folie de plastic. Se dă la rece și se lasă câteva ore.
3. Se așază apoi puiul în tava tapetată cu puțin unt și pesmet și se bagă la cuptor.
4. Se stropește cu sosul din tavă și, spre sfârșit, se unge cu miere. După ce s-a rumenit, se scoate și se servește pe pat de salată de fasole cu rucola. Se stropește cu sosul de lămâie și se ornează cu fructe.