Invata sa dai savoare carnii de pasare cu condimentele potrivite. Iata cum se prepara un pui aromat cu rozmarin si ghimbir ca la carte.
► Ingrediente
► un pui de 1,5 kg
►4 rămurele rozmarin proaspăt
►2 linguri ulei
►sare
Pentru sos:
►2 linguri ulei
►o lingură sos de soia
►o lingură bază de gătit cu gust de pui
►½ lămâie
►300 ml apă
►o lingură ghimbir ras
Încearcă şi reţeta noastră deciupercuţe murate cu rozmarin
► Preparare:
1. Puiul se curăţă bine, se spală cu jet de apă rece, se usucă pe un prosop absorbant de bucătărie, se unge cu ulei, se presară cu sare şi în burtă se pun două rămurele de rozmarin. Se dă la cuptor.
2. La jumătatea timpului de coacere, se toarnă sosul preparat din simpla amestecare a ingredientelor.
3. După ce se dă la cuptor se va uda periodic puiul cu sosul, până în momentul coacerii complete. Se aduce la masă împreună cu sosul din tavă şi presărat cu rozmarin proaspăt.