Plăcintă cu spanac

.

Uşoară şi dietetică! Trebuie să încerci şi tu reţeta de plăcintă cu spanac!
un kg făină, 25 g drojdie proaspătă, 3 linguri ulei, 300 ml apa, o linguriţă zahăr, o linguriţă sare
Pentru umplutură: un kg spanac, 2 linguri ulei, 2 linguriţe făină, un praf sare

1. Pentru aluat, apa caldă se amestecă cu zahărul şi sarea şi se toarnă peste drojdia farâmiţată, făină şi ulei.
2. Se frământă aluatul şi se lasă la crescut 30 de minute.
3. Între timp, spanacul se căleşte în ulei, cât să se înmoaie. Se adaugă făina desfăcută în puţină apă şi se fierbe 5 minute.
4. Aluatul crescut se împarte în două. Cu una dintre bucăţi se îmbracă tava de copt unsă cu ulei. Se pune umplutura, se acoperă cu a doua foaie de aluat. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace.

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

Vezi şi: Placintă cu carne – 10 rețete de placintă cu carne

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton