Învaţă să prepari dorada cu sos de vin şi lămâie pentru un rezultat spectaculos.
Ingrediente: ►8 peşti dorada ►sare de mare ►piper negru şi verde măcinat şi boabe ►50 ml ulei de măsline ►8-10 căţei usturoi ►350 ml vin alb demidulce ►o lingură miere ►2-3 lămâi ►50 g unt sărat ►un praf coriandru ►cimbru verde măcinat ►o ceapă ►o portocală
Încearcă şi reţeta noastră de supă de somon cu lămâie
1. Se spală bine peştii. Se scurg pe un şervet absorbant şi se ung cu ulei. Se perpelesc câteva minute în tigaia unsă cu grăsime. 2. Separat, se amestecă mierea cu vinul, zeama de la 1-2 lămâi, sare, piper boabe şi măcinat, untul topit, usturoiul, coriandru şi ceapa uşor rumenită tăiată solzişori. Se amestecă bine şi se toarnă în tavă peste peşti. Se lasă la frigider 1-2 ore. 3. Se curăţă portocala, inclusiv de pieliţa albă şi se aşază în tavă împreună cu peştele. Se adaugă coji de lămâie pentru aromă şi se bagă în cuptor. Din când în când se stropesc cu sosul. După ce s-a pătruns bine, se aşază pe platou şi se ornează cu cimbru şi sosul aromat.