Iată o reţetă delicioasă de aperitiv cu somon în foitaj. Reţeta este simplă şi foitajul îl puteţi cumpăra gata prepart şi congelat.
Ingrediente:
►500 g aluat foitaj
►400 g somon filé
►sare
►piper
►zeamă de lămâie
Pentru garnitură:
►600 g cartofi în coajă roşie
►cimbru verde
►3-4 căţei usturoi
►300 g ciuperci
►o legătură pătrunjel
►50 g unt
►un gălbenuş pentru uns
►o linguriţă ulei de măsline
1. Se scoate aluatul de la rece şi se lasă să se dezgheţe treptat, la temperatura camerei.
2. Se condimentează filéurile de somon cu sare, piper şi se stropesc cu zeama de lămâie. Se pun pe grătarul încins şi se înăbuşă la foc mediu.
3. Cartofii se fierb, apoi se scot, se răcesc un pic şi se gratinează cu unt şi cimbru, iar ciupercile se călesc în uleiul de măsline şi, la final, se adaugă usturoiul pisat.
4. Se întinde aluatul şi se umple cu somonul. Se unge cu gălbenuş bătut pe deasupra. Se coace la 160°C. Se serveşte cu garniturile de cartofi şi ciuperci preparate.