Invata sa prepari paste cu somon si sos aromat dupa o reteta simpla si rapida.
Ingrediente ►400 g paste ►300 g file de somon ►50 g margarină ►300 ml lapte de soia ►2 lingurițe făină ►un praf nucșoară ►sare ►piper negru boabe și măcinat ►2-3 fire rozmarin ►1-2 lingurițe vin alb dulce
Încearcă şi reţeta noastră de supă de somon cu lămâie
1. Se pun să fiarbă aproximativ 2 l de apă cu sare și o linguriță de ulei. După ce a început să clocotească, se adaugă pastele și se lasă să fiarbă conform indicațiilor de pe ambalaj. Când au fiert, se scot din apa clocotită și se lasă în sită, sub jetul de apă rece.
2. Se topește margarina, se adaugă 2 lingurițe de făină cernută și se stinge cu laptele de soia călduț. Se lasă să capete consistența unei ciulamale și apoi se adaugă sarea, piperul măcinat și boabe și nucșoara.
3. Se încinge grătarul și se pun bucățile de somon, se lasă 1-2 minute, apoi se stropesc cu vinul dulce și cu sarea.
4. Pastele fierte se pun într-un bol, se amestecă cu sosul alb și cu bucățile de somon. Se ornează cu frunzulițe de rozmarin și se servesc atât calde, cât și reci.