Iată o reţetă de peşte interesantă, în care la file de cod asortezi o garnitură de fasole boabe şi ardei capia cu ceapă.
► Ingrediente
► 600 g filé de cod
► 300 g fasole albă uscată
► 300 g piure de roşii
► 2 cepe
► sare
► piper negru măcinat
► 3-4 linguri ulei de măsline
► un ardei capia
► un ardei verde
► 1-2 frunze dafin
► Preparare:
1. Se spală fasolea şi se lasă să se înmoaie în apă călduţă, apoi se fierbe în apă cu o linguriţă de sare. Se dă într-un clocot şi se schimbă în altă apă.
2. Se curăţă ceapa, se taie solzişori, se freacă cu sare şi se căleşte în ulei, împreună cu ardeiul tăiat feliuţe subţiri.
3. Se adaugă fasolea fiartă şi piureul de roşii. Se condimentează cu sare şi piper şi se pune şi o frunză de dafin.
4. Se condimentează codul cu sare şi piper şi se pune pe grătar. Se serveşte cu mâncarea de fasole.