Iată o reţetă delicioasă de paste cu ton şi sos picant.
► Ingrediente
► 400 g paste
► 300 g ton în ulei vegetal
► zeama de la o lămâie
► 100 g măsline fără sâmburi
► o linguriţă pastă de chilli
► 2-3 linguri pastă de roşii
► sare
► piper negru măcinat
► o linguriţă ulei de măsline
► 2 cepe
► pătrunjel proaspăt
► Preparare:
1. Se fierb pastele. Separat, se scoate peştele din cutie, se scurge şi se stropeşte cu zeamă de lămâie.
2. Se taie mărunt măslinele şi se amestecă împreună cu tonul. Se scot pastele, se scurg bine de apă şi se amestecă uşor cu tonul şi cu măslinele.
3. Separat, într-un tigaie, se căleşte ceapa în ulei şi se amestecă apoi cu pasta de roşii, pasta de chilli, sare şi piper. Sosul se toarnă peste paste şi se încorporează uşor. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.