Iata cum se prepara niste paste cu conopida si piept de pui cu salvie ca in Italia. Reteta este usoara si rapida, iar pastele sunt pe gustul tuturor. Ingrediente ►400 g paste ►300 g conopidă ►200 g piept de pui ►sare ►piper negru măcinat ►100 g cașcaval ►cimbru uscat și verde ►1-2 frunze salvie ►ardei capia uscat și măcinat ►busuioc uscat ►3 linguri ulei de măsline ►2 linguri pesmet alb
Încearcă şi reţeta naostră de sufleu de conopidă
1. Se pun 2 l de apă într-o oală, sare, ulei şi se dă în clocot, apoi se adaugă pastele. După aceea, se scot și se trec prin jet de apă rece.
2. Pieptul de pui se spală şi se pune la fiert, apoi se scoate în sită.
3. Separat, se curăță și se spală conopida, apoi se fierbe în apă cu sare. Se scoate și se desface buchețele. Se presară cu pesmet și se acoperă cu o folie de aluminiu.
4. Pieptul de pui se taie feliuțe potrivite, se unge cu ulei de măsline și se trece prin amestecul de condimente, apoi se lasă 2-3 minute pe grătar, cât să se rumenească.
5. Pastele se încălzesc în puțin ulei de măsline, se adaugă conopida fiartă, se condimentează cu sare și piper și se servesc cu pieptul de pui rumenit. Se ornează cu caşcaval ras şi frunze de salvie proaspete.