Bucătăria raw vegană este tot mai apreciată la noi în ţară şi Paştele nu trebuie să însemne pentru adepţii acestui stil de viaţă un chin şi mese sărăcăcioase. Iată un meniu complet raw pentru Paşte cu drob, pască şi alte bunătăţi tradiţionale, într-o variantă nouă. APERITIVE RAW: DROBIngrediente înveliş crocant (prapor vegetal):1 kg pulpă de dovleac500 grame roşii2 ceşti apă1 lingură pastă de ardei1 linguriţă piper negru¼ ceaşcă coriandru tocat¾ ceaşcă seminţe de inAmestecaţi toate ingredientele pasate / tocate bine într-un blender şi procesaţi până obţineţi o pastă groasă.Întindeţi pasta pe foi şi lăsaţi la deshidratat, până aveţi nişte lipii de dovleac şi seminţe.Ingrediente umplutură drob:500 grame ciuperci3 morcovi mari tăiaţi fâşii1 castravete Fabio tăiat fâşiiPătrunjel tocat2 căţei usturoi2 avocadoBusuioc verde tocatUlei de măsline presat la recePreparaţi o pastă pesto din avocado, verdeaţă şi usturoi. Adăugaţi ciupercile tăiate cubuleţe. Puneţi în fiecare foaie fâşii din legumele mari şi ciuperci şi turnaţi câte puţin pesto.Rulaţi foile de dovleac şi seminţe şi serviţi felii drobul.Încearcă şi reţeta noastră de Gustări delicioase cu morcovi, ardei gras şi brânză de migdale fără focFel principal raw: Sarmăluţe în foi de varză fără focIngrediente: 4 foi de varză mari şi cu nervuri mai subţiri1 ardei gras roşu (sau kapia, dacă este ecologic)1 avocado½ ceaşcă germeni de lucernă½ lămâie verde (lime)1 ceaşcă nuci (preferabil pecan, dar merg şi nuci româneşti)1 lingură sos de soia2 căţei de usturoi pisaţi½ linguriţă ghimbir ras1 linguriţă ulei de măsline extravirginModul de preparare îl găsiţi în articolul: Reţete raw: Sărmăluţe în foi de varză fără focCiteşte mai departe, pe pagina următoare şi află cum să prepari coşuleţe cu ouă de Paşte din cocos cu cremă de căpşuni şi pască raw!DESERT RAW: Coşuleţe cu ouă de Paşte şi cremă de căpşuniIngrediente: 1 ceaşcă pastă de migdale2 linguriţe coajă de lămâie verde2 linguriţe zeamă de lămâie verdeUn praf sare de mare1 ceaşcă sirop de agaveCâteva frunze de spanac2 ceşti cocos răzuit finIngrediente ouă de Paşte cu căpşuni:1 ceaşcă alune caju înmuiate peste noapte2 linguriţe zeamă de lămâie verde2 linguri sirop de agaveUn praf de sare de mareEsenţă de vanilie raw2 linguri unt de cocos topitCâteva căpşuni ecologiceMod de preparare coşuleţe dulci de Paşte:Amestecaţi într-un blender pasta de migdale, coaja de lime şi sarea, adăugaţi siropul de agave şi spanacul. Adăugaţi nuca de cocos şi formaţi cu mâna coşuleţe din pasta obţinută. Lăsaţi la deshidratat circa 12 ore sau până se întăresc destul cât să stea ferme.Pentru ouăle de Paşte cu căpşuni, amestecaţi toate ingredientele, fără ulei de cocos şi fructe, într-un blender. Adăugaţi, treptat şi uleiul de cocos şi căpşunile. Daţi la congelator circa 30 de minute apoi folosiţi o pungă sau un dispozitiv de şpriţat şi formaţi ouăle în coşuleţe. Păstraţi la frigider.Citeşte mai departe, pe pagina următoare şi află cum să prepari o delicioasă pască raw pentru Paştele de anul acesta. Pască raw cu stafide şi coajă de portocale dulceIngrediente:120g făină de caju sau de migdale80g făină de floarea-soarelui2 curmaleesenţă de vanilie rawSirop de agave după gust½ ceaşcă apăIngrediente umplutură pască raw:100g caju½ ceaşcă sirop de agave70 grame stafide2 linguriţe coajă de lămâie70 grame coajă de portocală confiată sau deshidratată50g unt de cacao ½ linguriță de turmeric sau şofran100g nucă de cocos uscată, răzuită finMod de preparare pască raw:Amestecaţi toate ingredientele pentru aluat într-un blender, până obţineţi o pastă elastică şi groasă. Presaţi aluatul într-o formă de tort, cu marginile ridicate.Amestecaţi toate ingredientele pentru umplutură, mai puţin stafidele şi coaja de portocală, până obţineţi un lichid gros ca smântâna. Adăugaţi nucă de cocos răzuită până obţineţi o pastă groasă. Adăugaţi stafidele şi coaja de portocală şi potriviţi cantitatea de sirop de agave.Umpleţi forma din aluat şi ornaţi cu stafide, frunze de mentă, coajă de portocală confiată în casă sau capsuni. Poftă bună şi Paşte fericit!Încearcă şi Ruladă de nuci cu scorţişoară şi stafide fără foc