Bucătăria raw vegană este tot mai apreciată la noi în ţară şi Paştele nu trebuie să însemne pentru adepţii acestui stil de viaţă un chin şi mese sărăcăcioase. Iată un meniu complet raw pentru Paşte cu drob, pască şi alte bunătăţi tradiţionale, într-o variantă nouă.
APERITIVE RAW: DROB
Ingrediente înveliş crocant (prapor vegetal):
1 kg pulpă de dovleac 500 grame roşii 2 ceşti apă 1 lingură pastă de ardei 1 linguriţă piper negru ¼ ceaşcă coriandru tocat ¾ ceaşcă seminţe de in
Amestecaţi toate ingredientele pasate / tocate bine într-un blender şi procesaţi până obţineţi o pastă groasă.
Întindeţi pasta pe foi şi lăsaţi la deshidratat, până aveţi nişte lipii de dovleac şi seminţe. Ingrediente umplutură drob: 500 grame ciuperci 3 morcovi mari tăiaţi fâşii 1 castravete Fabio tăiat fâşii Pătrunjel tocat 2 căţei usturoi 2 avocado Busuioc verde tocat Ulei de măsline presat la rece
Preparaţi o pastă pesto din avocado, verdeaţă şi usturoi. Adăugaţi ciupercile tăiate cubuleţe. Puneţi în fiecare foaie fâşii din legumele mari şi ciuperci şi turnaţi câte puţin pesto. Rulaţi foile de dovleac şi seminţe şi serviţi felii drobul.
Fel principal raw: Sarmăluţe în foi de varză fără foc
Ingrediente: 4 foi de varză mari şi cu nervuri mai subţiri 1 ardei gras roşu (sau kapia, dacă este ecologic) 1 avocado ½ ceaşcă germeni de lucernă ½ lămâie verde (lime) 1 ceaşcă nuci (preferabil pecan, dar merg şi nuci româneşti) 1 lingură sos de soia 2 căţei de usturoi pisaţi ½ linguriţă ghimbir ras 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin Modul de preparare îl găsiţi în articolul: Reţete raw: Sărmăluţe în foi de varză fără foc Citeşte mai departe, pe pagina următoare şi află cum să prepari coşuleţe cu ouă de Paşte din cocos cu cremă de căpşuni şi pască raw!