Ingrediente: ►500 g carne de pui ►un kg mazăre nouă ►4 fire ceapă verde ►sare ►piper ►o ceapă mare roșie ►200 g orez ►2-3 gogoșari ►ulei de floarea-soarelui
1. Se alege și se curăță mazărea și apoi se fierbe în apă cu o linguriță de sare. În acest timp, se pregătește puiul. Se spală bine, se taie bucăți mici și se prăjește în ulei. Se adaugă sare și puțin usturoi pentru aromă. Se scoate pe un șervet absorbant să se scurgă. 2. Se curăță ceapa, gogoșarii, se spală și se taie feliuțe subțiri. Se călesc în puțin ulei, cât să se înmoaie și să își lase sucul propriu și se dau deoparte. 3. Se alege orezul, se spală și se fierbe. Se amestecă să nu se lipească apoi se scoate în sită să se scurgă. 4. Se pun toate ingredientele într-un bol termorezistent, se presară puțin ulei, sare, piper și se bagă câteva minute în cuptor. Se servește cu puiul crocant și se ornează cu pătrunjel proaspăt. Încearcă şi orez cu mix de legume!
Foto: Thinkstock