REŢETE: Mâncare din limbă de vită cu ceapă verde

.

Mâncarea de limbă de vită este o specialitate culinară de origine balcanică sau grecească. Deşi multă lume se gândeşte că este scârbos să mănânci limbă, nu trebuie să aveţi prejudecăţi. Limba de vită este un muşchi şi poate fi foarte fragedă. iată o reţetă de limbă de vită cu ceapă verde.
► Ingrediente
► 500 g limbă de vită
►2 legături ceapă verde
►5-6 căței usturoi
►2 foi dafin
►300 ml suc de roșii
►4 morcovi
►4-5 cartofi
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►50 ml ulei de floarea-soarelui

► Preparare:
1. Se curăță limba, se spală și se opărește. Se fierbe aproximativ trei ore și, după aceea, se scoate din apă și se lasă în sită să se răcorească.
2. Separat, se curăță ceapa, usturoiul și restul legumelor. Se spală și se feliază.
3. Se taie limba cubulețe și se călește în ulei. Se adaugă usturoiul și ceapa verde și se călesc la foc mic, în suc propriu. Se adaugă sare și piper.
4. Se pun și restul legumelor și se călesc. La sfârșit, se adaugă sucul de roșii, foile de dafin și se mai dă într-un clocot.

    
Vedete din Romania Vedete internationale