Invata sa prepari o lasagna ca in Italia, cu pui, ciuperci si smantana.
►3 bucăţi piept de pui ► 3 linguri ulei de măsline ► 2 cuişoare pudră ► 4 crenguţe de cimbru ► 1 litru de supă de pui rece ► 300 g ciuperci ► 1 ceapă ► 9 foi de lasagna ► 240 g smântână ► 80 g brânză rasă de vacă ► sare şi piper măcinat ► unt
Incearca si reteta noastră de lasagna cu spanac
► Se încinge o lingură şi jumătate de ulei de măsline într-o cratiţă şi se căleşte pieptul de pui câte 1 minut pe fiecare parte, cât să se coloreze suprafaţa. Se presară cuişoarele pudră, se adaugă 2 crenguţe de cimbru, se varsă supa de pui cât să acopere totul şi se lasă la fiert. Când a dat în clocot, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, acoperit, cca 1 oră şi jumătate. ►Se scoate puiul şi se taie fâşii subţiri. Se curăţă ciupercile, se taie codiţa, iar pălăriile tăiate în 2 sau în 4 se călesc în ulei, cu ceapa tocată. ► Se fierb foile de lasagna într-o oală mare cu apă sărată, al dente, apoi se lasă să se scurgă. Se preîncălzeşte cuptorul la 180°C. ► Se unge o tavă cu unt şi se întind 3 foi de lasagna, jumătate din pui şi jumătate de ciuperci. Se dă cu sare şi piper, se presară cimbru şi se acoperă cu ½ din smântână. Se repetă operaţia. Se presară deasupra brânza şi se dă la cuptor 20 de minute.