Invata sa prepari un desert turcesc delicios: baclava turceasca cu nuca si miere.
Ingrediente: ► 250 g miez de nucă ►150 g unt ►125 g migdale ►125 g fistic nesărat, neprăjit ►100 g zahăr pudră ►4 linguri apă de flori de portocal ►200 g miere de tei ►15 foi de plăcintă ►o lingură scorţişoară măcinată
Încearcă şi reţeta noastră de biscuiţi cu nucă şi scorţişoară
1. În robot, se mărunţesc fructele uscate şi apoi se amestecă cu zahărul, 2 linguri apă de flori de portocal şi 100 g de unt topit. Celelalte 50 g de unt se topesc. 2. Cinci foi de plăcintă se taie de mărimea tăvii, se ung cu unt topit şi se aşază pe fundul tăvii. Se pune jumătate din cantitatea de fructe mărunţite. Se acoperă cu alte cinci foi decupate de mărimea tăvii, care se aşază una peste alta, ungându-le cu unt. Se pune restul fructelor uscate. Se pune al treilea set de cinci foi, de asemenea unse cu unt. Se presară scorţişoara, se taie cu un cuţit bine ascuţit şi se dau la cuptor pentru 20 de minute. 3. Mierea şi două linguri de apă de flori de portocal se pun pe foc şi, imediat ce se scoate tava din cuptor, se toarnă în fir subţire pe toată suprafaţa baclavalei.