Iată cum se prepară un pui umplut ca în reviste. Învaţă o reţetă delicioasă ca să impresionezi invitaţii cu o friptură ca în poveşti.
Ingrediente: ►un pui ►un kg ciuperci ►o căpăţână usturoi ►o legătură pătrunjel ►100 g pesmet ►200 g unt ►100 ml vin alb ►sare grunjoasă ►piper negru măcinat ►ulei de măsline ►3-4 linguriţe oţet balsamic ►o lingură miere ►200 g merişoare
Încearcă şi reţeta noastră pentru pui umplut cu stafide şi ornat cu portocale
1. Se spală puiul, se curăţă de pieliţe şi se lasă 10-15 minute în apă clocotită. 2. Separat, se curăţă ciupercile şi se spală. Se opresc câteva pentru ornat, iar restul se pasează. Se încorporează untul, pesmetul, sarea şi piperul. Se obţine o pastă densă. 3. Se umple puiul cu această pastă şi se unge apoi cu untul care a rămas. Într-un bol, se amestecă usturoiul măcinat cu sare, miere, piper, ulei de măsline şi oţet balsamic. Se toarnă peste pui. 4. În tavă se pun restul ciupercilor, merişoarele şi puţin vin alb. Se bagă în cuptor şi se stropeşte din când în când cu sosul. Se serveşte ornat cu merişoare şi ciuperci proaspete.