Iata cum sa prepari niste frigarui inedite, ca o varianta la friptura obisnuita din tigaie, cu sos alb de smantana.
Ingrediente
►800 g carne de pui
►50 g unt
►un kg ardei gras roșu
►2-3 bucăți ardei galben
►sare grunjoasă
►30 ml ulei de floarea-soarelui
►o ceapă
Pentru sosul alb:
►6 căţei usturoi
►200 ml smântână
►2 lingurițe ulei de
floarea-soarelui
►bețe pentru frigărui
Încearcă şi reţeta noastră de frigarui cu mix mexican
1. Se iau bucățile de carne, se spală, se curăță de pielițe și se lasă să se scurgă pe un șervet de bucătărie. Se ung cu untul moale și se condimentează cu sare și piper și se taie cubuleţe.
2. Ardeii se curăță de seminţe, se spală și se lasă să se scurgă. Se taie bucăți potrivite, puțin mai late decât cele de pui și se condimentează cu sare.
3. Se încinge grătarul și se unge cu ceapă pe toată suprafața. Se înfig ardeii și carnea pe bețele speciale pentru frigărui și se rumenesc pe grătar.
4. Între timp, se curăță usturoiul, se spală și se pisează. Se amestecă cu ulei și sare iar, la sfârșit, se adaugă smântâna. Frigăruile se servesc cu sosul alb.