Iată o reţetă perfectă şi uşor de preparat. Află cum se obţine un file de şalău la tigaie cu dovlecei şi cartofi ca la carte.
► Ingrediente
► 4 bucăți file de șalău
►sare de mare
►piper negru măcinat
►3-4 linguri ulei de măsline
►o ceapă
►un ardei verde
►1-2 dovlecei
►2-3 morcovi
►2 căței usturoi
►2 cartofi
►o legătură mărar
►chivas
► Preparare:
1. Se curăță legumele. Se spală și se taie cubulețe. Ceapa se taie solzișori și se căleşte, apoi se adaugă ardeii, morcovii, cartofii și dovleceii.
2. Se curăță și usturoiul, se pisează și se adaugă spre sfârșit, cu sare şi piper, când legumele sunt aproape făcute.
3. Bucățile de pește se dau cu sare și piper și se prăjesc în puțin ulei de măsline.
4. Se rumenesc ușor pe toate părțile și, după ce s-au făcut, se servesc cu legumele coapte în tigaie și se ornează cu mărar proaspăt și chivas.
- Vezi cum arata somnul și cum se gateste acest peste gras!
Ultima modificare august 31, 2021 4:24 pm