Invata sa faci dovlecei umpluti ca la mama acasa, dupa o reteta simpla si rapida.
► Ingrediente
► 4 dovlecei
►o ceapă medie
►6 ciuperci albe
►150 g şuncă
►2 linguri pesmet
►un ou
►o lingură ulei
►2 linguri lapte
Încearcă şi reţeta noastră de Tocană cu fasole, dovlecel şi bulgur
Mod de Preparare:
1. Dovleceii se spală, se taie în două pe lung şi li se scoate miezul. Se aşază într-un vas de cuptor, se adaugă 100 ml apă şi se dau la cuptor.
2. Între timp, se mixează miezul dovleceilor, ceapa, ciupercile tăiate şi şunca. Tocătura se pune într-o tigaie cu ulei şi se căleşte 20 de minute.
3. Oul se bate cu laptele, se toarnă în tigaie, se amestecă rapid şi se trage tigaia de pe foc. Cu acest amestec se umplu dovleceii, se presară pesmet şi se dau la cuptor din nou pentru 20 de minute.
Încearcă și următoarea rețetă delicioasă de zacusca de dovlecei, numai bună pentru sezonul rece.
Ultima modificare octombrie 19, 2020 12:09 pm