DESERT: Tartă cu ciocolată

.

Invata sa prepari o tarta cu ciocolata delicioasa pentru toata familia, cu puţine ingrediente si usor de facut. Iata reteta.
PENTRU O FORMĂ DE COPT CU DIAMETRUL DE 26 CM – PREPARARE: 40 MINUTE – COACERE: 15 MINUTE – RĂCIRE: 12 ORE

► 300 g făină
► 200 g unt
► 100 g zahăr
► 1 gălbenuş
Crema de ciocolată:
► 300 ml smântână
► 60 g unt
► un vârf de sare
► 300 g ciocolată
► 50 ml lapte
Încearcă şi reţeta noastră de Tartă cu icre şi ouă de prepeliţă

►Se cerne făina, se adaugă untul topit tăiat bucăţi, apoi zahărul şi gălbenuşul. Se frământă un aluat gros şi se lasă deoparte, să se odihnească, timp de 30 de minute.
► Se întinde o foaie subţire, apoi se pune într-o formă rotundă de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit, la 200°C, timp de 15 minute. Se scoate şi se lasă să se răcească.
► Se fierbe smântâna lichidă cu untul, se adaugă sare şi ciocolata ruptă bucăţele, apoi se amestecă şi se adaugă şi laptele.
► Se toarnă crema de ciocolată peste blatul rece, se întinde uniform şi se lasă la rece peste noapte. Înainte de servire, se decorează cu fulgi de ciocolată sau cacao.

    
Vedete din Romania Vedete internationale