Invata sa prepari o tarta cu ciocolata delicioasa pentru toata familia, cu puţine ingrediente si usor de facut. Iata reteta.
PENTRU O FORMĂ DE COPT CU DIAMETRUL DE 26 CM – PREPARARE: 40 MINUTE – COACERE: 15 MINUTE – RĂCIRE: 12 ORE
► 300 g făină
► 200 g unt
► 100 g zahăr
► 1 gălbenuş
Crema de ciocolată:
► 300 ml smântână
► 60 g unt
► un vârf de sare
► 300 g ciocolată
► 50 ml lapte
Încearcă şi reţeta noastră de Tartă cu icre şi ouă de prepeliţă
►Se cerne făina, se adaugă untul topit tăiat bucăţi, apoi zahărul şi gălbenuşul. Se frământă un aluat gros şi se lasă deoparte, să se odihnească, timp de 30 de minute.
► Se întinde o foaie subţire, apoi se pune într-o formă rotundă de copt. Se coace în cuptorul preîncălzit, la 200°C, timp de 15 minute. Se scoate şi se lasă să se răcească.
► Se fierbe smântâna lichidă cu untul, se adaugă sare şi ciocolata ruptă bucăţele, apoi se amestecă şi se adaugă şi laptele.
► Se toarnă crema de ciocolată peste blatul rece, se întinde uniform şi se lasă la rece peste noapte. Înainte de servire, se decorează cu fulgi de ciocolată sau cacao.