Un lucru e sigur, cu ciocolata nu poţi da greş niciodată. Iată o reţetă de ruladă de ciocolată cu cremă de brânză care o sa intre în istorie. Ingrediente
Pentru foaie:
►4 ouă
►4 linguri zahăr
►3 linguri nucă măcinată
►2 linguri făină
►cacao Pentru cremă:
►350 g mascarpone
►250 g zahăr pudră
►o linguriță cafea solubilă
►2 linguri cacao
►3 linguri rom
►4 gălbenușuri
►un praf sare
►fulgi de ciocolată
Preparare:
1. Se separă ouăle. Albușurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, gălbenușurile, nuca măcinată, cacaua și făina.
2. Compoziția se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt și se coace la 140˚C. Se scoate și se rulează cu hârtia. Se acoperă cu un șervet.
3. Se freacă gălbenușurile cu zahărul pudră și cu romul. Se pune cafeaua și cacaua și se bat cu mixerul, apoi se încorporează brânza mascarpone.
4. Se umple foaia, se rulează, se îmbracă cu restul de cremă şi fulgi de ciocolată.