Învaţă să prepari nişte mini tarte ca la carte cu cremă de vanilie şi fructe.
Ingrediente: Pentru aluat: ►150 g făină ►100 g unt ►100 g zahăr pudră ►un ou ►100 g cacao ►un praf sare
Pentru crema de vanilie: ►250 ml lapte ►1/2 plic budincă de vanilie ►o esenţă vanilie ►o lingură cu vârf zahăr pudră Pentru ornat: ►1/2 plic praf de jeleu transparent ►o conservă cocktail de fructe tropicale
Încearcă şi reţeta noastră de minitarte cu carne tocată.
1. Într-un vas se pun făina, oul, zahărul, cacaua, sarea şi untul rece tăiat bucăţele şi se frământă. Aluatul se dă la rece pentru o oră. Se scoate apoi şi se pune în formele de minitarte. Se înţeapă cu o furculiţă şi se coace 15-20 de minute. 2. Se prepară crema din lapte, vanilie, praful de budincă şi zahărul pudră. Se lasă la răcit şi apoi se umplu formele de tartă. Se aşază deasupra fructele. Ca să aibă un aspect frumos, se toarnă deasupra puţin jeleu transparent făcut din sirop de la fructele din compot sau apă şi praful de jeleu.