Iată o reţetă de desert pufos şi delicios cu nume simpatic. Citeşte aici cum să prepari un mini guguluf cu vanilie ca la carte.
► Ingrediente
► 6 ouă
► 220 g unt
► un praf sare
► coaja de la o lămâie
► un plic zahăr vanilat
► 100 g zahăr pudră
► 6 linguri făină albă
► zahăr pentru ornat
► Preparare:
1. Într-un bol, se freacă untul cu zahărul pudră şi cu zahărul vanilat. Se adaugă ouăle pe rând şi se bat cu mixerul până se încorporează uniform. Se pun apoi un praf de sare, coaja de lămâie şi, la final, făina cernută.
2. Se încorporează amestecând uşor, de sus în jos, ca să nu se formeze cocoloaşe.
3. Se toarnă compoziţia în formele de mini guguluf tapetate cu unt şi făină şi se coc la 150°C. După ce s-au copt, se servesc pudrate cu zahăr.