Dacă vreţi să experimentaţi în bucătărie şi să gătiţi ceva nou şi interesant, încercaţi reţeta noastră. Iată cum să faceţi nişte gogoşi germane umplute cu dulceaţă de fructe, care vor impresiona chiar şi pe cei mai mofturoşi membri ai familiei.
Ingrediente gogoşi germane:
1 ceaşcă lapte
6 ouă
1 ceaşcă făină
Un vârf de cuţit de sare
Extract de vanilie
Coajă rasă de la o portocală
¼ ceaşcă unt topit
Ulei pentru tavă
Dulceaţă sau jeleu de fructe la alegere
Mod de preparare gogoşi germane:
Încălziţi cuptorul la 200 de grade (foc iute, dar nu maxim)
Amestecaţi primele şase ingrediente (lapte, ouă, făină, sare, vanilie, coaja rasă de la o portocală) într-un castron, până la omogenizare.
Adăugaţi încet, încet şi untul.
Ungeţi forme de brioşe cu puţin ulei şi umpleţi formele cu aluatul pentru gogoşi, lăsând puţin spaţiu pentru umplutură.
Coaceţi la foc iute 15 minute, sau până când se rumenesc şi serviţi umplute cu dulceaţă de fructe sau jeleu, cremă de ciocolată, etc.
Poftă bună!
Poți încerca și această rețetă de gogosi de post
Ultima modificare octombrie 17, 2019 12:25 pm