DESERT: Croissante cu gem

.

Iată cum să prepari un desert delicios sau un mic dejun tipic franţuzesc.
Ingrediente: 
►50 g drojdie
►o linguriţă sare
►2 ouă
►300 ml lapte
►500 g făină
►coaja de la o lămâie
►4 linguri zahăr
►125 g unt topit
►1-2 pliculeţe zahăr vanilat
Pentru umplutură:
►200 g gem
►100 g nuci coapte şi măcinate
►un gălbenuş pentru uns
►2-3 linguri zahăr pentru ornat

1. Se încălzeşte laptele în care se dizolvă apoi zăhărul şi drojdia. Maiaua se lasă câteva minute la dospit lângă o sursă de căldură.
2. Se cerne făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, untul topit şi uşor călduţ, maiaua, sarea, coaja de lămâie şi vanilia.
3. Se încorporează şi se obţine un aluat tare. Se presară puţină făină pe deasupra, se acoperă cu un şervet de bucătărie şi se lasă la temperatura camerei.
4. În acest timp, se amestecă gemul cu nuca. Se întinde aluatul. Se porţionează în triunghiuri, se pune umplutura şi se rulează. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu ou bătut şi se presară zahăr, apoi se coc la 150°C.

    
Vedete din Romania Vedete internationale