Maţe de oaie
1,5 kg piept de pui dezosat
400 grame fleică porc
1 lingură boia dulce
1 lingură de cimbru
1lingură nucşoară
2 căţei usturoi
2 linguri sare
20 cuburi de gheaţă sparte
500 ml apă rece
Mod de preparare:
Se amestecă carnea de pui cu condimentele şi se toacă la maşină. Se adaugă gheaţa pisată şis e toacă din nou. Se adaugă fleica grasă de porc, se amestecă bine.
Carnea tocată de pui şi de porc se amestecă la robot sau blender, până devine o pastă moale. Se adaugă apă rece şi se amestecă bine, apoi se dă la congelator o oră, să se întărească puţin.
Umpleţi maţele de oaie curăţate bine cu pasta groasă de carne şi mirodenii. Lăsaţi crenvurştii la uscat la vânt, apoi afumaţi sau pasteurizaţi la abur 20 de minute.
Pot fi ţinuţi la congelator până la folosire, sau consumaţi în câteva zile, de la frigider.