REŢETE: Cotlet de porc cu broccoli şi vinete

.

Cotletul de porc este delicios cu orice fel de garnitură. Dacă alegeţi nişte legume sănătoase, broccoli fiert cu sare şi vinete coapte, friptura va fi cu atât mai bună. Iată reţeta noastră.

► Ingrediente
► 800 g cotlet de porc
►2 vinete
►2 ardei verzi
►2 ardei roșii
►300 g broccoli
►4 cartofi
►2 morcovi
►ulei de floarea-soarelui
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►2-3 căței usturoi
►3-4 frunze pătrunjel

► Preparare:
1. Se feliază cotletul de porc, se condimentează cu sare, piper și se ung feliile cu ulei.
2. Se spală broccoli şi se opărește în apă cu sare. Vinetele se spală și se taie fâșii, se presară sare și se lasă să se scurgă. Se călesc apoi în ulei.
3. Peste vinete, se adaugă usturoiul, ardeii feliaţi și morcovul tăiat subțire. Se călesc și se pun sare și piper.
4. Se prăjesc cartofii. Se pun feliile de carne în tigaie și se rumenesc. Se servesc cu legumele și cartofii prăjiți, ornate cu pătrunjel verde.

    
Vedete din Romania Vedete internationale