Această ciorbă bogată şi hrănitoare este masa ideală pentru zilele calde de vară.
Ingrediente
► 150 g bacon
►2 cepe roşii
►2 ardei capia
►2 cartofi
►un ardei verde
►2 morcovi
►o ţelină
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►200 ml suc de roşii
►2 linguri ulei de floarea-soarelui
►o legătură pătrunjel
Preparare:
1. Se curăţă legumele şi se spală. Baconul se taie feliuţe şi se înăbuşă în sucul propriu, 5 minute.
2. Se taie legumele, mai puţin cartofii, şi se călesc în ulei 2-3 minute, apoi se pune apă şi se lasă la fiert.
3. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi baconul.
4. Când s-au fiert, se adaugă sucul de roşii, sare şi piper. Se mai clocoteşte 10 minute şi se serveşte cu pătrunjel.
Încearcă şi reţeta de ciorbă rădăuţeană!