Această ciorbă bogată şi hrănitoare este masa ideală pentru zilele calde de vară. Ingrediente
► 150 g bacon ►2 cepe roşii ►2 ardei capia ►2 cartofi ►un ardei verde ►2 morcovi ►o ţelină ►sare grunjoasă ►piper negru măcinat ►200 ml suc de roşii ►2 linguri ulei de floarea-soarelui ►o legătură pătrunjel
Preparare:
1. Se curăţă legumele şi se spală. Baconul se taie feliuţe şi se înăbuşă în sucul propriu, 5 minute.
2. Se taie legumele, mai puţin cartofii, şi se călesc în ulei 2-3 minute, apoi se pune apă şi se lasă la fiert.
3. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe şi baconul.
4. Când s-au fiert, se adaugă sucul de roşii, sare şi piper. Se mai clocoteşte 10 minute şi se serveşte cu pătrunjel. Încearcă şi reţeta de ciorbă rădăuţeană!