Invata sa prepari o ciorba de perisoare ca la mama acasa, servita cu smantana si mult drag. Ingrediente: ►200 g carne tocată ► 3 linguri orez fiert ► 1 ceapă mică ► 3 ouă ► sare ► piper ► leuştean ► 5 cepe verzi ► 1 păstârnac mic ► 2 cartofi ► 2 morcovi ► 1 ardei gras ► sare ► 500 ml borş ► 200 ml suc de roşii
Încearcă şi reţeta noastră de ciorbă haiducească
1 Se prepară perişoarele, din carne tocată, orez fiert, ceapă tăiată mărunt, 1 ou, sare şi piper. Separat se toacă legumele şi se fierb la foc domol. Când sunt aproape gata, se pun şi perişoarele, de mărimea unei nuci.
2 De abia când se ridică la suprafaţă înseamnă că sunt fierte, şi se pot adăuga sucul de roşii şi sarea. După câteva clocote, se pune şi borşul şi se mai lasă la fiert cam 10 minute. Se bat celelalte 2 ouă şi se “aruncă” în ciorbă. La sfârşit se adaugă leuşteanul verde tocat mărunt şi se pune capacul peste oală.
3 Se serveşte fierbinte, cu dressing de smântână.