Invata sa prepari o ciorba traditionala servita in paine de casa cu carnati si cartofi deliciosi.
Ingrediente:
2 cârnaţi de casă afumaţi, 1 căţel de usturoi, 3 linguri făină, 3 linguri smântână, 6 cartofi fierţi şi tăiaţi cuburi, 6 ouă fierte tari, 1 lingură ulei, 3 linguriţe oţet, sare, piper, câteva fire de mărar, câte o pâine de casă de persoană
Încearcă şi reţeta noastră de ciorbă de roşii cu rozmarin
1. În doi litri de apă se pun cârnaţii la fiert. După ce au dat un clocot, se scot, iar zeama se lasă să se răcească şi se degresează.
2. Zeama degresată se pune din nou la fiert cu usturoiul. Când dă în clocot, se acoperă şi se lasă la fiert pentru 5 minute.
3. Se amestecă făina şi smântâna şi se temperează cu puţină zeamă fierbinte cu usturoi care a fiert. Se toarnă apoi în vasul cu zeamă şi se continuă fierberea până ce se îngroaşă. Se adaugă cârnaţii tăiaţi rondele, cartofii şi se lasă să dea un clocot împreună. Se potriveşte de sare şi se acreşte cu oţet. Se stinge focul.
4. Se scobeşte pâinea (nu foarte mult, căci se va rupe), se pune ciorba, se aşază feliile de ouă şi se presară cu mărar.
Daca ti s-a facut pofta, incearca si aceasta reteta de ciorba de vacuta! E incredibila!
Ultima modificare noiembrie 4, 2019 4:25 pm