REŢETE: Borş de păstăi verzi

.

Invata sa prepari un bors de fasole pastai verzi ca la mama acasa, dupa o reteta simpla si rapida.
Ingrediente
►400 g fasole verde fideluță
►3 cartofi
►un ardei verde
►2 morcovi
►2 cepe albe
►o lingură orez cu bobul rotund
►500 ml borș
►o legătură pătrunjel
►3-4 fire leuștean
►sare
►piper negru măcinat
►3 linguri ulei de măsline
Încearcă şi reţeta noastră de salată de peşte cu fasole şi cocos
1. Se curăță și se spală fasolea fideluță şi se opărește în apă cu sare, în jur de 30 de minute. După aceea, se scoate în sită.
2. Separat, se curăță ceapa, ardeiul și morcovii, se spală și se toacă mărunt sau se dau pe răzătoare. Se toarnă uleiul în oala de ciorbă și se călesc câteva minute legumele tocate. Acestea vor da un gust și o culoare deosebită ciorbiței.
3. Se adaugă cartofii tăiați cubulețe, fasolea fiartă și se completează cu apă călduță. Se pune un praf de piper, o linguriță de sare și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
4. Separat, se strecoară borșul, se pune într-un ibric și se lasă să clocotească 5-10 minute. Pentru a da un gust special ciorbei, în borș se pun 3-4 frunze de leuștean. După ce au fiert legumele, se adaugă borșul și se mai lasă câteva minute să clocotească. Ciorba se servește ornată cu pătrunjel și leuștean.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton