La petreceri, toată lumea vrea aperitive delicioase, uşor de consumat, fără tacâmuri. Iată o reţetă de pateuri cu legume, una dintre cele mai bune variante de fingerfood pentru orice ocazie.
► Ingrediente
► 500 g aluat foitaj
► 250 g ardei capia copt
► o legătură ceapă verde
► 3-4 căţei usturoi
► 150 g ciuperci
► o lingură pesmet
► o legătură pătrunjel
► sare
► piper negru măcinat
► 3-4 linguri ulei de măsline
► Preparare:
1. Se lasă aluatul să se dezgheţe la temperatura camerei.
2. Se spală ceapa verde, se curăţă verdeaţa şi se toacă mărunt. Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
3. Se amestecă ceapa cu ciupercile, cu usturoiul măcinat şi cu ardeiul copt. Se condimentează cu sare, piper şi se pune pesmet şi ulei. Se adaugă verdeaţa şi se amestecă bine.
4. Se întinde aluatul, se taie bucăţi potrivite şi se umplu cu compoziţia pregătită. Se împachetează şi se coc în cuptor, până se rumenesc.