Iata cum sa prepari o serie de aperitive cu peste delicioase si rapide.
PENTRU 6 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE – RĂCIRE: 3-4 ORE
► 450 g file de cod
► 6 foi de gelatină albă
► 150 g file de somon
► 2 albuşuri de ou
► 300 g smântână (20%)
► 2 linguri mărar tocat
► sare
► piper măcinat
► cca 4 felii de pâine neagră
► câteva fire de mărar
►Fileul de cod se dezgheaţă. Gelatina se pune în apă rece. Albuşurile de bat uşor. Se amestecă fileul de cod cu albuşurile şi smântâna, până se obţine un piure fin, apoi se dă cu sare şi piper. Fileul de somon se taie foarte mic şi se amestecă cu mărarul.
► Gelatina se toarnă treptat într-o crăticioară, la foc mic, apoi se încorporează cele două compoziţii de peşte şi se amestecă bine, până se dizolvă complet gelatina.
► Într-o tavă de 20 x 20 cm se pun feliile de pâine neagră, apoi se toarnă uniform compoziţia de peşte. Se lasă 3-4 ore la frigider.
► Se taie în pătrăţele şi se servesc cu felii de lămâie. Se pune deasupra câte un fir de mărar.
Dacă ești în pană de idei, avem și niște rețete de aperitive de post!
Ultima modificare noiembrie 14, 2019 5:35 pm