Cotlete aromate

.

O fripută delicioasă pe care trebuie să o încerci chiar diseară!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40 min
► Ingrediente
► 8 cotlete de porc
►10 cartofi
►sare
►2-3 linguri ulei de măsline
►25 g unt
►piper negru măcinat
►cimbru uscat și măcinat
►4-5 căței usturoi
►4-5 fire usturoi verde
►o linguriță miere
►3-4 linguri vin alb sec
►rozmarin verde
►4 ardei copţi

► Preparare:
1. Se topește untul și se amestecă cu uleiul de măsline, sare, miere, piper, vin, cimbru măcinat, usturoi pisat până se formează o pastă densă.
2. Cu pasta se ung cotletele, se acoperă și se lasă la rece.
3. Se spală cartofii, se curăță și se pun în hârtie de pergament. Pe deasupra, se pune din restul de pastă, se înfășoară bine în hârtie și se dau la cuptor la 160-180˚C.
4. Se rumenesc bucățile de carne și se servesc cu cartofii aromați. Se ornează cu rozmarin și se servesc cu ardei copţi.
Încearcă şi această reţetă: cotlete de miel cu ierburi!
Foto: Thinkstock

Ultima modificare februarie 18, 2022 11:30 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale