COPANE DE GÂSCĂ CU LINTE

.

Lintea e foarte gustoasă şi sănătoasă. Îmcearcă această reţetă de linte cu copane de gâscă!

PORȚII: 4
PREPARARE: 40 min
coacere: 120 MIN
► Ingrediente
► 8 copane de gâscă
►300 g linte
►200 g mazăre
►sare
►piper
►ulei de măsline
►50 g unt
►200 ml vin roșu
►cimbru uscat și verde
►o linguriță miere
►o linguriță boia dulce
►o căpățână usturoi
►o legătură mărar

► Preparare:
1. Se spală lintea în apă călduță și se lasă să se înmoaie. Se scurge și se fierbe.
2. Se condimentează copanele cu sare și piper și se pun în cratiță. Se stropesc cu ulei și puțin unt topit și se acoperă cu vinul roșu. Se fierb la foc potrivit. La final, se adaugă cimbrul, mierea și usturoiul pisat. Se lasă să se răcorească.
3. Se amestecă lintea fiartă cu mazărea fiartă, se condimentează cu sare și piper şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se ornează cu mărar și se servește cu copanele de gâscă.
Încearcă şi această reţetă: mâncare de vită cu linte!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale