Reţete: Ciorbă de perişoare

.

Ciorba, mncarea de bază a românului.
Un preparat tradiţional, iubit de toat lumea. Nu cred că nu ai pregătit niciodată o ciorbă. Dacă nu, învaţă acum şi la treabă.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE
FIERBERE: 25 MINUTE

►300 g legume (morcovi, ţelină, gulie, mazăre, fasole verde)
► 1 cub supă de legume ► 3 căţei de usturoi
► 400 g roşii decojite (proaspete sau din conservă)
► sucul de la ½ lămâie ► 300 g carne tocată
► 1 ceapă ► 1 ou ► 80 g orez fiert
► 1 lingură amidon ► 1 lingură pătrunjel tocat mărunt
► 1 vârf nucşoară ► sare ► piper
► 200 ml smântână ► cca 750 ml apă

► Se curăţă legumele şi se taie mărunt. Se pun într-o oală, se adaugă usturoiul tocat feliuţe şi bucăţile de roşii decojite, cu suc. Se toarnă deasupra sucul de lămâie şi apa, se adaugă cubul de supă de legume, se asezonează cu sare şi piper şi se fierbe cca 10 minute.
► Se pune carnea tocată într-un castron şi se amestecă cu ceapa şi oul. Se adaugă orezul, amidonul şi se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă pătrunjelul şi nucşoara. Se formează cu mâna perişoare mici şi se pun în supa care fierbe. Se mai lasă la fiert cca 10 minute.
► Se adaugă smântâna şi câteva frunze de pătrunjel. Se amestecă şi se mai fierbe 3 minute.

Mai multe reţete de ciorbe, bors, supe, aici.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton