O reţetă potrivită pentru o cină delicioasă: chiftele din dovlecei.
Ingrediente (pentru 5 porţii): 700 g dovlecei, câte o legătură de ceapă verde, de mărar şi de pătrunjel, trei ouă, sare, piper, boia de ardei iute, o cană de făină, 250 g brânză telemea rasă, 125 g iaurt amestecat cu o căpăţână de usturoi nou pisat, 300 ml ulei de măsline pentru prăjit.
Mod de preparare: dovlecelul se răzuie, se stoarce bine şi se pune într-un castron. Se sărează, se adaugă ceapa verde tăiată mărunt, mărarul, pătrunjelul, ouăle, boiaua de ardei, brânza, făina şi piperul, după gust. Compoziţia amestecată bine se toarnă în uleiul încins cu o lingură. Chifteluţele se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot pe prosoape absorbante. Se servesc reci sau calde, cu sos din iaurt, usturoi pisat şi mărar verde tocat.
Încearcă și următoarea rețetă delicioasă de zacusca de dovlecei, numai bună pentru sezonul rece.