Chifteluţe în sos

.

O variantă inedită de chifteluţe, care se potriveşte la aperitive, dar şi ca fel principal. Poftă bună!
PORȚII: 4
PREPARARE: 40 min
fierbere: 60 MIN
► Ingrediente
► 500 g carne tocată
►2 cepe
►sare
►piper negru măcinat
►4-5 căței usturoi
►un ou
►o legătură mărar
►ulei pentru prăjit
►4 ardei
►4 lingurițe ulei de floarea-soarelui
►300 g suc de roșii
►o linguriță zahăr

► Preparare:
1. Carnea tocată se amestecă cu ceapa călită, verdeața tocată, oul și se condimentează cu sare și piper. Se frământă compoziția și se formează chifteluţele, care se prăjesc în uleiul încins, apoi se scot pe un șervet de hârtie.
2. Separat, se toacă usturoiul, se călește și se adaugă feliile de ardei. Se călesc în sucul propriu până se înmoaie și se adaugă piureul de roșii. Se condimentează cu sare, cimbru și piper. Se adaugă și o linguriță de zahăr. Chifteluţele se servesc cu sosul de roșii și ardei.
Încearcă şi chifteluţe de dovlecei!
Foto: Northfoto

    
Vedete din Romania Vedete internationale