Chifteluţe pe pat de orez

.

Încearcă această reţetă delicioasă chiar diseară!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 40 MIN
► Ingrediente
► 500 g carne tocată
►sare
►piper
►un ou
►3-4 căței usturoi
►3 fire ceapă
►un cartof
►o felie pâine înmuiată în lapte
►ulei pentru prăjit
►3-4 linguri pesmet
►300 g orez cu bobul lung
►2 ardei capia
►un morcov
►un praf șofran
►busuioc

► Preparare:
1. Se spală și se curăță ceapa și usturoiul. Se toacă mărunt și se călesc 3-4 minute în uleiul ușor încins, apoi se iau de pe foc.
2. Se frământă carnea cu ceapa, miezul de pâine stors, cartoful ras pe răzătoarea mică şi oul. Se fac chiftelele, se trec prin pesmet și se prăjesc.
3. Se spală ardeii și morcovul, se taie cubulețe și se călesc. Se pune orezul să fiarbă și se amestecă cu ardeii şi morcovul.
5. După ce a fiert, se condimentează cu sare, piper şi șofran. Se servește cu chifteluțele, ornat cu busuioc.
Încearcă şi chifteluţele de dovlecei!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton