Gustoşi, apetisanţi şi rapid de gătit, cârnaţii se pot combina cu diverse garnituri. Tu ce preferi? Ai nevoie de:
1 varză murată de circa 1 kilogram;
1 kg cârnaţi proaspeţi;
1 măr;
1 morcov;
50 ml ulei Unisol;
1 linguriţă seminţe de chimen;
3-4 boabe de ienibahar;
1 foaie de dafin Cum se prepară: 1. În funcţie de cât este de sărată varza, se pune la desărat în apă rece măcar cu o oră înainte de a o pregăti. Apoi, se spală, se scurge foarte bine şi se taie fideluţă. Mărul şi morcovul se trec prin răzătoarea cu ochiuri mici. 2. Într-o cratiţă se încinge uleiul Unisol şi se pun morcovul şi mărul, varza şi seminţele de chimen. Se lasă 10 minute pe foc şi apoi se dă la cuptor pentru 40 de minute, la foc mare şi cu cratiţa acoperită. 3. Cârnaţii se rumenesc uşor într-o lingură de ulei Unisol bine încins şi apoi se pun peste varză în ultimele 10 minute de ţinut la cuptor.
Mărul nu se va simţi deloc, deci nu ezita să foloseşti această combinaţie! Va spori savoarea felului de mâncare într-un mod neaşteptat.