Începe o seară plină de pasiune cu o cină delicioasă care să includă una din aceste reţete afrodisiace simple.
Clătite italieneşti cu smochine şi mozzarella
1 1/4 cană de făină 1 1/2 cană de lapte bătut 1/4 cană ulei 1/4 linguriţă sare 1 ou 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 4 – 6 felii de brânză mozzarella smochine (proaspete, de preferinţă) felii foarte subţiri de şuncă de Parma sau de jambon
Se amesteca toate ingredientele în mixer, timp de un minut. Se toarnă din compoziţie în tigaia unsă cu ulei şi încinsă. Se întoarce clătita pe partea cealaltă când marginile ei se întăresc.
Când are culoarea maro deschis, clătita este gata. Şi poate fi servită cu felii de brânză mozzarella şi smochine tăiate rondele. Deasupra, se pune câte o felie de şuncă de Parma. Este un aperitiv rafinat!
Aluat 5 ouă 1 pachet zahăr vanilat 250 g zahăr pudră 250 ml lichior de ouă 125 g făină 125 g amidon 1 plic praf de copt 100 ml ulei 100 g ciocolată de menaj Pentru decor: 100 g glazură albă 100 g glazură de ciocolată 50 g jeleu colorat unt şi făină pentru tava de copt
Se amestecă ouăle cu zahărul vanilat şi se adaugă treptat zahărul pudră. Se bate până se transformă într-o spumă densă. În timp se se amestecă, se toarnă lichiorul de ou şi uleiul, puţin câte puţin. Se încorporează treptat făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Ciocolata se taie bucăţi şi se amestecă în aluat.
Se toarnă aluatul într-o formă tapetată cu unt şi făină. Se coace în cuptorul preîncălzit la 150°C, timp de aproximativ 50 de minute. Se lasă să se răcească puţin, se pune pe o tavă rotundă şi se lasă să se răcească complet.
Se amestecă glazurile pe baie de aburi. Se amestecă uşor până când se amestecă complet şi se toarnă deasupra blatului. Se decorează cu bucăţele de jeleu. Încearcă şi această reţetă: Negresă cu ciocolată şi nuci.
18 pişcoturi 7 fâşii gelatină albă 500 g căpşuni 2 albuşuri de ou 50 g zahăr 400 g brânză slabă 125 g frişcă Decor: 100 g căpşuni 125 g frişcă 1 pachet întăritor de frişcă zahăr pudră
Gelatina se scufundă în apă rece. Jumătate din căpşuni se zdrobesc piure, iar restul se taie bucăţi mici. Albuşurile se bat spumă cu zahărul. Se încorporează treptat frişca, iar brânza se amestecă cu piureul de căpşuni.
Gelatina înmuiată în apă se lasă puţin la foc mediu, apoi se încorporează şi puţină brânză din amestec şi se lasă până se topeşte gelatina complet. Se ia de pe foc, se adaugă albuşurile bătute cu zahărul, piureul de căpşuni cu brânză şi se lasă la rece, până când amestecul devine gelatinos.
Se pune într-o formă de pudding, până ce devine ferm. Se răstoarnă pe un platou, se pun vertical pişcoturile, cărora li s-a tăiat capătul din partea de sus. Din aceste capete se face un fel de capac. Apoi se decorează cu frişcă, căpşuni şi mentă. Încearcă şi această reţetă: Prăjitură diplomat cu căpşuni.
Pere decojite cu quinoa şi hasmaţuchi
4 pere mici, tari 250 ml vin alb 250 ml supă de legume 2 linguri ulei 250 g quinoa 1 ceapă 1 căţel de usturoi sare, piper 1 legătură hasmaţuchi, tocat mărunt
Se spală perele. De la jumătate în sus se curăţă de coajă cu un cuţit foarte ascuţit, astfel încât să se formeze o spirală, fără să se taie complet coaja, ea rămânând înfăşurată. Vinul se amestecă cu supa de legume, într-o cratiţă, se lasă să se încălzească şi se pun şi perele, lăsându-se câteva minute, până nu se înmoaie, apoi se scot.
Se umple o oală cu apă sărată, se lasă să dea în clocot şi se toarnă quinoa. Se dă focul mic şi se lasă 15 minute, apoi se dă deoparte şi se scurge.
Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Se pun la călit în uleiul încins, apoi se amestecă cu quinoa şi cu hasmaţuchi. Se pune sare şi piper. Amestecul se repartizează pe farfurii, se pune câte o pară deasupra şi se serveşte călduţ. Încearcă şi această reţetă: Tort cu pere şi migdale.
Foto: Thinkstock