VITĂ CU SOS ȘI MĂMĂLIGUȚĂ

.

O reţetă tradiţională pe care toată familia o va adora!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 80 MIN
► Ingrediente
► 600 g rasol vită
►200 ml vin roșu
►50 g unt
►3 lingurițe ulei de măsline
►sare
►piper
►salvie
►cimbru proaspăt
►o căpățână usturoi
►500 ml apă
►200 g mălai grișat
►o lingură ulei floarea-soarelui
►2 linguri lapte dulce

► Preparare:
1. Se ung bucățile de rasol cu ulei și unt moale. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și salvie și se acoperă cu vinul roșu. Se lasă la rece, aproximativ o oră.
2. Se pune să fiarbă apa pentru mămăligă. Se adaugă sarea și uleiul și o lingură de mălai.
3. Carnea se pune pe foc și se fierbe la foc mic ca să nu scadă brusc. Se acoperă cu capacul.
4. Se îngroașă mămăliga cu restul de mălai, se fierbe bine, iar la final se adaugă laptele. Mămăliga se servește cu friptura de vițel cu sos.
Prepară şi mămăliga cu sos de legume!

Cele mai bune trucuri ca sa-ti iasa mamaliga perfecta

Vezi și Balmoș – ce este și unde se face

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton