Turlu Pida – Legume cu carne în coajă de pâine

.

O reţetă turcească pe care trebuie să o încerci dacă îţi place bucătăria orientală!
PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 60 min
COACERE: 30 min
Ingrediente:
► 500 g făină
►10 g drojdie
►50 g chimion măcinat
►sare
►ardei iute
►şofran
►200 ml apă minerală
►400 g piept de pui
►150 g conopidă
►4 roșii
►1-2 vinete
►2 cepe
►un praz
►3-4 ardei
►1-2 legături pătrunjel
►sare
►ulei de măsline

1. Se cerne făina într-un bol, se presară sarea și drojdia pe deasupra și se toarnă apa minerală. Se încorporează și se frământă. Se întinde de 2-3 ori cu sucitorul pe o planșetă. Se crestează și se acoperă cu un şervet.
2. Se spală bine carnea de pui. Se șterge cu un prosop de bucătărie, se înfășoară în folie de plastic și se bate cu un ciocan de lemn. Se scoate din folie, se condimentează cu sare, piper, chimion și se taie cubulețe.
3. Separat, vinetele se curăță, se sărează și se storc bine. Se curăță ceapa, se dă pe răzătoare, prazul se taie fâșii și se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă carnea și se lasă să se rumenească, la foc potrivit. Se pun apoi ardeii, conopida mărunțită, vinetele și roșiile tăiate cubulețe. Se condimentează și se lasă să scadă.
4. Se porționează aluatul. Se fac bărcuţele din aluat și se coc. Se umplu apoi cu compoziția preparată și se servesc ca fel principal. Se ornează cu pătrunjel.
Încearcă şi această reţetă de delicatesă turcească!
Foto: Thinkstock

Ultima modificare februarie 18, 2022 11:38 am

    
Vedete din Romania Vedete internationale